2021-03-22
多数的后生都唔系好钟意去酒楼食点心,因为太嘈太逼。点心店就唔同,一般都比较新式干净。今次去左呢间位于荃湾沙咀道新开嘅点心餐厅食啦。香脆萝卜肠见到个名都觉得好特别,就叫咗来试吓。佢包住萝卜丝,外层软内层又点脆 最内层又有萝卜丝的香,口感层次好好。月半湾晶莹鲜虾饺 & 黑松露北菇烧卖皇佢呢度可以叫两粒来试吓,啱晒人少但想试多啲嘢嘅我哋,佢嘅烧卖有黑松露,味道比起一般嘅会丰富啲。馅料充足,虾内好弹牙。虾饺都做得皮薄馅靓,绝对系唔错。百吃不厌咸水角咸水角好脆,馅料都唔少,唔错,平时都系必点。黑椒酱皇金钱肚金钱肚好入味,同埋有D 萝卜做或 好吸味。咱家秘制叉烧包朋友钟意食叉烧包,我就普通。不过食落都唔错,不过不失。济宁蒜香虾春卷佢系打咗啲虾滑入去春卷做馅,春卷皮炸得香脆,点上喼汁,唔只卖相唔错而且非常好食,喺其他地方未见到有咁嘅春卷,所以诚意推介。北菇滑鸡金凤饭佢嘅鸡真系几滑,另外想讲吓佢啲米,比起其他点心餐厅或者酒楼都香,事后睇返原来呢只叫做金凤米。
虾饺都做得皮薄馅靓,绝对系唔错。
咸水角好脆,馅料都唔少,唔错,平时都系必点。
金钱肚好入味,同埋有D 萝卜做或 好吸味。 咱家秘制叉烧包
朋友钟意食叉烧包,我就普通。不过食落都唔错,不过不失。