呢晚想揾间高质嘅日式烧肉食 叹吓啲靓牛 就约咗友人嚟荃湾广场呢间嘅烧肉店😋 餐厅有好多款唔同嘅肉类配搭嘅组合 亦有单点嘅选择801盛呢个系餐厅嘅招牌菜 我地叫咗double 所以份量都几多㗎🥰 肉类包括大判烧黑毛和牛肩胛肉 腹前牛小排同葱原味鸡腿肉 不得不提嘅就系𠮶块超大份 劲靓雪花嘅和牛🐮 有好浓嘅牛味同好香嘅油脂 仲可以蘸生鸡蛋食 另外鸡腿肉都好有惊喜 肉质唔会干 入面有肉汁三腹盛呢款就有特上牛胸腹肉 酱油和豚胸腹肉同九州鸡胸腹肉 一碟满足晒食鸡牛猪嘅心愿😉 牛胸腹肉几有口感 和豚胸腹肉就有少少似叉烧嘅味道 而鸡胸腹肉就薄薄 烧完好爽口🐥 主食烧肉无论配日本米饭定冷面都好夹呀🍚 个人就比较偏好冷面 面条爽口 有少少酸甜可以解腻🍜呢餐嘅肉类都几高质啊 餐厅喺尖沙咀都有分店 如果下次再想食烧肉就可以考虑呢一间啦✌🏻

801盛
801盛