2024-07-29
第一次嚟到荃湾百悦坊食嘢就喺为咗食烧烤堂👍🏻入到去环境好好 好干净 而且好大间 就算平日7点呢啲食饭时间 都唔需要等好耐位👍🏻同朋友嚟食 豪一豪 叫咗好多款串烧🍢 不过今次就净喺介绍啲我好推荐嘅串烧👍🏻必食❗️1. 蒜蓉烧广岛蚝(两只)$44呢个价钱有两只大大只鲜甜肥美嘅广岛蚝 非常抵食 2.焦糖鳗鱼芝士玉子烧 $28呢个喺餐厅其中一个得意作 我个人好推荐 因为鳗鱼+芝士+玉子烧真喺好夹 而且份量大大串 反而我个人本身唔太钟意表面个层焦糖 因为太痴牙😂3. 厚切盐烧牛舌拖罗 $48牛舌拖罗即喺舌腩 喺牛舌入面最贵嘅部位 果然牛味浓郁 4. 惹味爽口鸡肾 $20鸡肾大大件 而且名副其实 惹味爽口 食落好过瘾 钟意食鸡肾嘅人唔好错过 5.明太子鸡腿肉 $28 鸡腿肉好嫩滑 再加上淋咗成层厚厚嘅明太子 真喺好吸引🤩6.盐烧豚肉荔枝卷 $22豚肉卷嚟讲 我叫咗三款 仲有豚肉日本苹果卷同孜然豚肉韮菜花卷 当中我最钟意喺盐烧豚肉荔枝卷 因为盐烧豚肉有啲咸 所以配搭荔枝 反而中和到个咸味 食落清甜 7. 鸡皮墨鱼滑 $38我自己本身好钟意食墨鱼滑 而呢串鸡皮墨鱼滑比想像中大串 而且好香口 8. 蟹膏/
就喺为咗食烧烤堂👍🏻
6.盐烧豚肉荔枝卷 $22
7. 鸡皮墨鱼滑 $38
8. 蟹膏/明太子烧饭团 $38
表面嘅蟹膏同明太子份量真喺一啲都唔孤寒🤩
另外点解会叫做烧饭团🍙 喺因为呢个饭团好特别 佢表面上有层饭焦 食落又脆又香