2024-11-08 0 浏览
Ann Mamma Thai Kitchen by张秀玲价钱: $78/ $88/ +$30/ +$25服务🍴: 4.3/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 3.7/5-要讲到荃湾最好食的泰菜,个人一定觉得呢间有份!!长期都系长龙店,lunch set抵食大份,仲有大大杯餐饮🥰 可以用优惠价加小食。晏啲去啲餐都会卖晒,一定要早d去。-✅✅海南鸡配油饭。超大份!油饭色泽油润而唔油腻😗加埋甜酱油同辣酱,超好捞饮。海南鸡冇骨的,懒人之选!鸡皮够黄,证明只鸡油份足够。鸡肉肉质嫩滑滑溜,就算鸡胸部分都唔会好鞋。皮下有小小皮冻。同埋无雪味的!!浸姜葱水一定浸得够。呢个又系必食🤩-✅海鲜干炒河。河粉炒得够散,质感烟韧,有镬气☺️加左鸡蛋炒特别香。简单用美极调味已经好食。虾仁🍤大只,仲有鱿鱼青口等。佢地d炒嘢唔会唔好食!-✅✅泰式凤爪。呢个好惹味,好辣又好酸,好爽🤪凤爪够冻又爽,腌得好入味。仲有啲洋葱西芹萝卜等配菜,开胃🤤-🆗芒果糯米饭。呢个反而最麻麻,可叫可skip。啲饭黏得来冇咩口感,但饭粒间又有啲硬,个质感麻麻地😂上面椰汁够多既,都包到啲饭。旁边的芒果系淡颜色个啲水仙芒,都甜同
Ann Mamma Thai Kitchen by张秀玲
价钱: $78/ $88/ +$30/ +$25
服务🍴: 4.3/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 3.7/5

🆗芒果糯米饭。呢个反而最麻麻,可叫可skip。啲饭黏得来冇咩口感,但饭粒间又有啲硬,个质感麻麻地😂上面椰汁够多既,都包到啲饭。旁边的芒果系淡颜色个啲水仙芒,都甜同juicy。但唔中意个饭😵‍💫

另外我都好钟意一号的烧鸡排青木瓜沙律餐,但长期卖晒。猪颈肉都好好食。基本上所有都唔伏😎每次入到去都选择困难,一定要去试!