2019-10-31
唔讲唔觉,原来荃湾都开左几间几特别又有情调既bar & restaurant,系放工嚟happy hour chill下既一个不错选择🍸 最重要系好近我,饮完都仲可以返去煲剧😂 今次拣左间有好多靓仔职员嘅试下先🤩😅·☆ Plum Meng's Soup 孟婆汤听staff讲哩款系以八味制成既Special😍 甜酸苦涩样样有齐,就好似人生咁尝尽甜酸苦辣,到最后回望一生以「孟婆汤」作结,果然玩味十足,值得一试!·☆ Dancing Grape好喜欢哩杯以巨峰提子做主题既cocktail🍇🍸 味道酸甜得嚟好清新,好易入口😍 加上Gin酒令酒味更突出,少少苦涩味令人很容易接受,女士们相信会十分喜欢💕·☆ 青木瓜手撕鸡沙律 HKD$68泰国菜必食开胃菜之一,几款爽口既蔬果丝配上手撕鸡,淋上特制既酸辣鱼露汁,食完真系开怀又开胃🤤🤤·☆ 自制泰式无骨凤爪 HKD$88酱汁以热情果、鱼露及泰式辣酱整成,泰式香辣味道颇为突出,辣得够过瘾滋味😋 无骨既凤爪绝对系懒人既恩物😂 凤爪爽口有质感,酸酸辣辣好惹味👍·☆ 纸包香茅焗鲈鱼 HKD$128以新颖既西式元素配上泰式做法,以纸紧紧包裹住鲈鱼,并在鱼肚
☆ Plum Meng's Soup 孟婆汤
☆ Dancing Grape
☆ 青木瓜手撕鸡沙律 HKD$68
☆ 自制泰式无骨凤爪 HKD$88
☆ 纸包香茅焗鲈鱼 HKD$128
以新颖既西式元素配上泰式做法,以纸紧紧包裹住鲈鱼,并在鱼肚酿入香茅等香料,喺密封既状态下焗制鲈鱼,能充分将所有精华锁实😻 打开一刻极香芬芳,同时鱼肉仍能保持鲜味幼嫩,好味!
☆ 鲜果青咖哩海鲜 HKD$128
咖哩配上鲜果海鲜绝对系一个新配搭🤩🤤 特别喜欢内里既无花果,鲜甜软腍👍 鲜果海鲜配上咖哩感觉清新健康,完全不油腻,唔食肉既朋友应该更加喜爱🤗 顺带一提,搭配既香脆米通好好食呢🧡
哩度仲有一星期三日既live music🎵 加上可以近距离望住靓仔bartender调酒,绝对尝心乐事🤩😍