2023-09-14
平时好少可行埋去呢边,今日就想试下新野就发现呢间野,个环境感觉都唔错,几好feel,就入左去试试了。 室内个装修几有格调,觉得平时就算唔食饭都可以黎饮返杯野,chiil下。 🟩 Seafood risotto rice我好钟意食risotto,所以叫左呢个黎试下,portion好大,入面有满满既海鲜,而且佢用奶油蕃茄酱黎烩饭,好香口,入面仲有几粒蕃茄仔,酸酸地几开胃。 🟦 Seafood special pizza因为我地咁岩夜晚都唔想食肉,叫个pizza都系海鲜味为主,呢度有得拣thick / thin 既批底,我就叫左比较crispy 啲既thin 批,感觉无咁滞。佢个批边烤得岩岩好,有少少㶶边,咬落都好脆好有口感,几好食。 🟪 Drink 我地叫左一杯Fruit Punch 同 Cosmoplitian,打算都试下有酒精同无酒精既分别,饮品质素OK 唔会好似沟左大量既水好快变淡,食西餐饮返杯做ending,感觉一流。
🟩 Seafood risotto rice
🟦 Seafood special pizza