2018-10-29 53 浏览
响几个月前,家姐曾经约我嚟呢度试,因为网上报导过门口有一部自动贩卖机,但因为热潮而等位被我拒绝,今日嚟估唔到热潮咁快熄灭,平日6点半到,入面只得三枱客,几惊有伏,但既然嚟到兼食评唔错,就即管一试啦。鱼介拉面 (直面) $80🥢🥢🥢🥢我比较钟意食清汤底嘅拉面,所以拣咗呢款,汤底由猪骨+鱼粉制成,饮到好香鱼味😋,唔咸唔油唔口喝;直面较幼身同弹牙,口感同一兰拉面差唔多,吸汤度ok;至于豚肉,肉嫩兼有两大块,炙烧过好香口;仲有一只无切开嘅流心蛋,先食到外层酱油味,继而食到内𥚃流心蛋香,不过如果有得拣溏心蛋就perfect 😊樱花虾拉面(直面) $88🥢🥢🥢阿sir较重口味所以拣咗樱花虾汤底,汤底由猪骨+虾油制成,虾味非常浓郁,每啖面都带有虾咸香,但食到尾会觉得越食越咸架,口喝又未至于嘅,所以钟意食浓味嘅人必试二人共消费:$168

鱼介拉面 (直面) $80🥢🥢🥢🥢

樱花虾拉面(直面) $88🥢🥢🥢