2019-10-10 62 浏览
呢日经过荃湾见到有间冰室用蕃茄汤嚟做主题, 由于个仔钟意食蕃茄汤既关系, 所以我就走去睇下, 门口见佢嘅招牌推介仲有瑞士鸡翼, 同埋厚切牛乳炒蛋三文治, 由于我哋早去,大概六点左右去到所以唔使排队。特色蕃茄浓汤螺丝粉配牛乳炒蛋套餐跟咗德国肠同埋瑞士鸡髀, 瑞士鸡髀好入味, 鸡髀嘅肉质幼嫩滑, 保持到肉汁。 肉肠有四款, 由芝士肠 ,早餐肠 ,辣嘅珍宝肠同埋唔辣嘅珍宝肠, 到个蕃茄汤螺丝粉, 蕃茄汤底够香浓, 似系自己用蕃茄肴汤。吉列猪扒配厚切牛乳炒蛋三文治套餐跟咗个薯仔沙律, 个厚切牛乳三文治几揼本 我谂呢度大概有三只蛋左右, 蛋味几香, 加咗牛乳有少少creamy嘅感觉, 吉列猪扒炸得够脆身, 够入味,唔会好干。 吉列猪扒饭同另外个餐都一样块猪扒都系炸得够脆身, 猪扒都几大块差唔多有成半只碟咁大。麻辣脆鸡粒鸡粒炸得都几脆, 以炸嘅小食嚟讲呢只鸡粒嘅麻辣味都算几出。

特色蕃茄浓汤螺丝粉配牛乳炒蛋

吉列猪扒配厚切牛乳炒蛋三文治

吉列猪扒饭

麻辣脆鸡粒

鸡粒炸得都几脆, 以炸嘅小食嚟讲呢只鸡粒嘅麻辣味都算几出。

• 麻辣脆鸡粒
  • 瑞士鸡脾