2023-05-30 319 浏览
食泰国野通常都系谂起九龙城,但有个朋友介绍有间系荃湾既泰国野都好好食,系泰国人主理既,呢日黎到荃湾行街一于去试下🐷泰式炒通菜 $72呢个𩠌基本上我食亲泰国野都会叫,中意食泰式辣辣地既煮法;通菜黎到份量好多,呢个菜好惹味,微微既辣味好开胃,而通菜食落口入味得黎都仲系好嫩🐷金不换辣椒膏炒蚬 $88 (咖喱炒 +$20)特登加钱要左咖喱去炒蚬,咖喱唔辣系多椰奶果种,甜甜地好好捞饭,配料好似洋葱青椒等等都好入味,至于蚬既份量好多,好新鲜唔会话煮完甩晒壳,而且食落口只系零星一两只有沙👍🏻👍🏻🐷泰式香茅烧鸡(半只) $98烧鸡等既时间较耐,但鸡黎到闻到好香就觉得好值得等;烧鸡配有烧鸡汁,唔点汁都好够味;点左烧鸡汁酸酸地又系另一种风味;鸡肉好嫩有肉汁,唔会烧到干晒,连鸡皮都好好食;而且半只鸡都唔系用好细只既鸡,半只份量都好多👍🏻👍🏻👍🏻🐷菠萝沙冰 $30呢杯份量好足,饮落去好香菠萝味但唔算好甜,呢个沙杯岩晒夏天饮,超级清暑解渴🐷椰汁三色冰 $30椰汁三色冰入面既粒粒好爽有咬口,椰汁好香椰味但又唔会话好甜

🐷泰式炒通菜 $72

🐷金不换辣椒膏炒蚬 $88 (咖喱炒 +$20)

🐷泰式香茅烧鸡(半只) $98

🐷菠萝沙冰 $30

🐷椰汁三色冰 $30
椰汁三色冰入面既粒粒好爽有咬口,椰汁好香椰味但又唔会话好甜
2023-05-29