等级4
2024-06-03 3 浏览
由细食到大嘅叮叮饭品牌,相信大家都唔陌生,佢哋最近喺荃湾开咗个全新热食档,有多款港式街头小食、蒸饭、炖汤、仲有特色饮品供应,店内环境几大,五个雪柜连同站立枱,堂食或外卖都得。熟食有经典嘅烧卖鱼蛋、茶叶蛋、粉粿、鲜竹卷、珍珠鸡、便利店炸物等。私心推介虾饺,六大粒,皮薄馅靓、猪肉烧卖比较少见,猪肉味香浓,咬落弹牙,大人小朋友都钟意,几值得买。粉面饭食咗香辣猪肉炒河同咖喱牛腩饭,前者面条软硬度适中,酱汁够多,足以捞面、咖喱香浓惹味,牛腩份量唔少而且啖啖肉,饭软糯可口,配咖喱食唔觉唔觉就食晒。差唔多到端午节,所以要咗个咸肉糭。入面有原只蛋黄,饭够糯,咸香美味,会encore。章鱼合掌瓜炖汤好足料,饮落暖味,无味精感觉养生。抹茶虎坚果燕麦奶嘅茶同奶味几balance,唔想饮废水嘅呢款都系个唔错嘅选择。
更多

3 浏览