2024-06-26
荃湾嘅朋友仔有福啦!当知道呢间烧烤店开到去百悦坊,满心欢喜啦唔洗过海一放工可以即飞过嚟食串串。呢晚“串”下个friend先!其实帮佢庆祝生日book位食串烧新餐厅灯光唔会太掁眼坐落几舒服,门口有个玻璃房放满酒类几吸引咁,啲staffs几友善服务唔错。新开张啤酒做紧买一送一,今次反而想叹杯Highball威士忌梳打醒一醒神!※滑捋捋韩式牛骨髓・第一次食口感几得意、白色嘅骨髓滑嘟嘟软绵绵!配搭kimchi味道酸辣惹味※豚肉日本苹果卷・无谂过配埋苹果嘅豚肉多咗份清甜,果肉爽脆多汁,同烧得软腍嘅猪肉好夹※鸡皮墨鱼滑・呢款新登场、墨鱼滑咬落弹弹下又几软滑,调味不俗,亮点系面头包咗层薄薄酥脆嘅鸡皮,香口增加层次感※焦糖青苹果鹅肝多士・多士个size几巨型,估佢唔到味道几好。鹅肝烤到有股膶香入口即化、口感细腻味道浓郁,配咗焦糖青苹果减低肥腻感比较清甜,多士几脆口中间仲酿咗啲芝士,成件事即刻丰富咗※日式烧白鳝・食亲串串我一定嗌烧白鳝,肥美甘香好啱我呢个海鲜控※盐烧红衫鱼・前世应该系猫嘅我系好钟意食鱼,再点多个烧红衫鱼,啲皮烧得几香脆,鱼肉唔多味道还好,食时小心啲有细骨※唐扬池鱼仔・刚炸起时酥香到一个点
※滑捋捋韩式牛骨髓
※豚肉日本苹果卷