2016-02-13
之前去韩国食过韩冰,一直都好想去食返雪花冰既感觉,而且系荃湾甜品虽然多选择,但系唔多元化,所以冰雪公主开就好想试下味,所以同3个朋友食完饭一齐去试下 起初以为要等位等好耐,不过5分钟就有位了,原来入面除左甜品仲有ALL DAY BREAKFAST 同晚餐,岩哂想一次过正餐同甜品既情侣同朋友仔,座位方面都有2张大枱符个一大班朋友GATHERING既,仲要有GAME同免费WI-FI用,都系一个唔错既蒲点,不过迟D多人黎就未必留到好耐了! 我情迷朱古力所以点左朱古力曲奇雪花,一个就点绿茶雪花,一个就点芒果雪花,有个朋友就点士多啤梨芭菲,但因为要等半个钟,而我地果D就快有,所以佢都改芒果雪花,如果食芭菲朋友就要耐心等候了! 整体黎讲份量叫细既已经够食,雪花冰都系幼细,当然无得同韩国比较啦,价钱对比路德围的甜品贵5蚊到,但有特色D,环境坐得舒服,所以值得推荐,同埋仲有好多甜品款!
所以冰雪公主开就好想试下味,所以同3个朋友食完饭一齐去试下
绿茶雪花(小)
朱古力曲奇雪花
芒果雪花
题外话/补充资料:
食甜品当日坐既位置对住洗手间,当时门系开住,感观上无咁好,如果可以关上洗手间门,系门前贴返洗手间既标志就可以更好了:)