2019-10-03 2104 浏览
好耐无买啦!虽然荃湾人都知香车街街市附近有好几间名物,但基于位置考虑同时间问题,好难话去就去。今次就本来想食另一间,见无开就顺便买盒饺返去。莲藕鸡肉饺,系盒面唔会见到依个名,因为款式不定期更新,除咗基本款之外都唔一定次次有,当然仲要睇卖哂未,虽然材料对面街市会一直帮佢补货,但都要时间处理,加上存货少到接近次次去都要等即包,其实真系唔得闲。荃湾饺子好多都好大只,依间都唔细,对上过年买仲出现过巨无霸,因为原创人李太早已唔见佢包,近年见佢都系后仓出嚟,应该只负责馅料,始终馅料质素一直都保持到,但包法就次次唔同,今次个皮感觉就厚咗,唔知同包法有无关,但味道真系好,材料处理细致,真系食唔出系鸡肉!但都要讲句,其实佢系粉面厂。

外卖自取