2022-06-21
今次去咗荃湾呢间纯白简约Cafe Diff. Cafe以纯白色为主调,成间舖头嘅设计都系文青感觉🥸日系装修加埋有bar枱面向住打开嘅横窗,呢个位好靓好啱打卡😜 窗边位仲可以一边食嘢一边望到出面个景呢间cafe除咗有咖啡意粉pizza 最特别嘅系佢有专为素食者而设计嘅素食西式菜 照顾到唔同饮食需要嘅人🤩千岛海鲜pizza$117我好奇怪食Pizza不嬲都唔钟意厚底 呢个好啱我 因为佢系薄底pizza,个底烘得好脆,好似食紧脆饼咁,好香口pizza on top铺满左蚬,墨鱼,带子,蟹子,菠萝,洋葱🧅加埋啲千岛海鲜酱🍕ho match😍Fish and chips🐟🍟 $68鱼柳炸到金黄色包住雪白嘅鱼肉,外脆内嫩😋配埋新鲜出炉炸到脆卜卜ge薯条仲有茄汁酱同埋沙律酱点🥫🫕抹茶🍵鲜奶 $42热鲜奶再加埋抹茶回甘苦涩味啱啱好 唔会太甜抹茶同鲜奶呢个组合系perfect matchDirty☕️ $42呢杯Dirty奶嘅比例偏重 第一啖会饮到好浓咖啡味之后到🥛味 个分层都做得好靓🥰整体黎讲呢间cafe小店 食物质素都唔错 而且有素食者friendly menu cafe 环境细细 不过胜在干净企理😆
千岛海鲜pizza$117
Fish and chips🐟🍟 $68
抹茶🍵鲜奶 $42
Dirty☕️ $42
cafe 环境细细 不过胜在干净企理😆仲有最特别嘅窗口位 ho chill 闲逸晏昼时间来人少少仲可以疯狂打卡添😚