2024-12-12
以前去 @oldfung_tea_house 老冯茶居,我都系搭入去大埔真的有点点远,依家荃湾千色都有一间方便左好多😙我喜欢佢地既装潢用旧香港为主题,由街头办馆到旧公屋都可以喺舖内见到😌老冯鲜虾饺 $36.00大大只虾饺,虾肉同猪肉比例合适,虾肉肉质弹牙都鲜甜,必点✨鹌鹑蛋烧卖皇 $33.00平时我比较少点鹌鹑蛋烧卖,因为通常烧卖个猪肉比例我不喜欢,但老冯茶居这个有点惊喜,因为佢用了不少虾肉变低左猪肉既油腻感,同口感爽好多,可以一试!沙嗲猪大肠 $33.00喜欢猪肠既朋友应该会喜欢,但有点邪恶🤭XO酱萝白糕 $30.00切大粒既萝卜糕,外层炸了一炸特别香脆,萝卜糕内软熟香甜,再加上微辣的XO酱显得格外惹味!凤爪排骨饭 $37.00我喜欢老冯茶居蒸饭既饭底,用砵仔蒸横面比较阔,饭粒湿度平均粒粒分明,而且佢地蒸法比较清爽唔会好多油,排骨份量都不少,一个人食的话真的很饱!* 荃湾分店座位舒适,可以慢慢品尝!依家仲有网购到家服务,唔一定要去分店先有得食,想懒懒猪等佢送都可以架!
大大只虾饺,虾肉同猪肉比例合适,虾肉肉质弹牙都鲜甜,必点✨
鹌鹑蛋烧卖皇 $33.00
沙嗲猪大肠 $33.00
喜欢猪肠既朋友应该会喜欢,但有点邪恶🤭
XO酱萝白糕 $30.00
凤爪排骨饭 $37.00