2023-12-01
呢间cafe bookmark咗好耐 餐厅名系日文 解作光 呢晚终于记起佢😝 决定要嚟食个晚饭 舖面有个小阁楼几有特色😉慢煮鹿儿岛豚肉眼香草番茄汁马铃薯团子粉第一次试马铃薯团子粉😮 口感有少少似韩国年糕咁 烟烟韧韧几特别🥔 圆碌碌嘅表面都几挂汁 豚肉眼用咗慢煮嘅方法处理 所以唔会好韧 调味较为清淡 我觉得好贴合Cafe嘅感觉🐷煎封法国油鸭髀牛肝菌意大利饭呢份鸭髀都算大只🦆 鸭髀煎得几香 鸭肉好腍 非常容易切开 亦唔会有鸭膻味☺️ 意大利饭好creamy 仲有好多牛肝菌喺入面 不过略嫌有啲饭粒有少少硬得济 不过意大利饭通常都系比较有咬口 整体系几好味😋饮品叫咗热朱古力同热鲜奶咖啡 两杯都有个好靓嘅拉花🥰 鲜奶咖啡嘅咖啡同奶嘅比例唔错 想过得冬日啲就饮热朱古力 真系甜在心头啊🍫呢间cafe嘅环境都几舒服 几钟意佢嘅悠闲感觉🥳 难怪佢夜晚都有咁多人嚟帮衬啦✌🏻
慢煮鹿儿岛豚肉眼香草番茄汁马铃薯团子粉
煎封法国油鸭髀牛肝菌意大利饭