2021-11-14 170 浏览
今日翻工开左半日会收工就肚仔饿啦就系荃湾路德围个边揾下有咩野食医肚,就黎行到一圈嘅时候见到呢间楼下冷室😛听朋友讲都几好味就谂住不如入去试下☺️装修黎讲算系几新式整洁令人好舒服系入面用餐嘅感觉。大家都咁肚饿一定系睇下menu先架啦佢选择都非常多😳😳中西式嘅餐都有但感觉偏向西式少少,而呢到最出名嘅听讲就系瑞士汁鸡翼/鸡𩨨,同埋蕃茄汤嘅面类😳咁我就一定要试下架啦。番茄麻辣汤米线配瑞士汁鸡髀($52)头先我就选择左去呢度两个招牌菜,分别系番茄汤嘅米线同埋瑞士汁嘅鸡𩨨,佢呢个特别嘅系可以选择麻辣嘅蕃茄汤🤪咁我都从未试过呢个组合咁就试一次啦,佢汤底麻辣之余又突出到蕃茄汤嘅清甜😛令人十分开胃,至于瑞士汁非常香甜😳感觉佢自家熬制,鸡髀肉质都非常鲜嫩,唔会话好老咬唔开嘅感觉。冷室炒意粉 ($58)而我嘅朋友就叫左冰室炒意粉,咁用到餐厅名黎命名都唔会差得去边😛最主要系用新鲜蕃茄酱黎炒意粉,加上唔同嘅配料例如火腿香菇鸡肉,口感非常丰富又好配合到蕃茄炒意粉嘅味道,我朋友每一次都会叫呢个🤣建议大家可以试试炸韭菜饺子 ($35)我哋咁大食,就咁两个主菜一定就唔足够架啦😛所以就叫多左个小食黎试下,呢个饺子本身冇乜期望

番茄麻辣汤米线配瑞士汁鸡髀($52)

冷室炒意粉 ($58)

炸韭菜饺子 ($35)

我哋咁大食,就咁两个主菜一定就唔足够架啦😛所以就叫多左个小食黎试下,呢个饺子本身冇乜期望,点知讲完超出左我哋预期之内!算系非常好食,首先个皮几香脆,加埋足料嘅韭菜同猪肉,一咬落去爆晒汁,系非常高出水准嘅炸饺子

忌廉红豆冰 ($35)

咁当然食完咁多嘢一定要叫番杯嘢饮解渴😛见到呢个忌廉红豆冰好邪恶,横掂今日咁开心就不如试下,佢忌廉比得非常多,但佢唔系𠮶只死甜嘅味,算系清甜少少又增加个红豆冰嘅口感,红豆份量十足,适合钟意红豆嘅你可以食极唔停口😳配合起上黎十分清爽系适合一年四季嘅饮品

最后埋单都系大概$100一个人,但系我哋叫咗非常多嘢食野饮,所以佢性价比非常高,建议可以一试