红叶茶屋系靓靓又唔错嘅食肆!入到去,装潢好有feel,木质嘅设计配合柔和灯光,真系好舒服,感觉似系行入咗日本嘅小茶屋咁。服务生都几友善,有种返到屋企嘅感觉。豪华和牛肉寿喜烧定食豪华和牛肉寿喜烧定食香味就扑鼻而来,真系太吸引!一片片嘅和牛肉,色泽粉嫩,油花分布得好均匀。油脂都释放出来,汤底变得浓郁无比。再加埋一只温泉蛋,轻轻搅拌,蛋黄同牛肉汁融合,口感滑溜,真系好好味!定食仲有两款小前菜,味噌汤好丰富,饮落去一啖暖心。小前菜真系好有心思,清爽又唔会太重,正好中和咗寿喜烧嘅油腻感。冰杂莓&香橙红茶之后我就点咗杯冰杂莓&香橙红茶,一啖饮落去,真系清新无比!杂莓嘅酸甜加上香橙嘅清香,搭配冰块,口感超级爽口,饮完之后,心情都好好,特别适合配寿喜烧,真系解腻!吉列猪扒定食吉列猪扒定食,一上嚟就惊喜!金黄酥脆嘅猪扒,外皮炸得啱啱好,咬落去肉汁爆出来,鲜嫩得嚟又唔会干。旁边仲有沙律菜,清新又解腻,再加杯冰柠檬红茶,酸酸甜甜,好开胃!加$15升级南瓜饼小食,口感香脆馅料满满芒果焦糖窝夫最后,当然要试下甜品:芒果焦糖窝夫,呢道甜品需要等15至20分钟,等得真系值得!金黄色嘅窝夫上面淋住香浓嘅焦糖,仲有新鲜

豪华和牛肉寿喜烧定食

冰杂莓&香橙红茶

吉列猪扒定食

加$15升级南瓜饼小食,口感香脆馅料满满

芒果焦糖窝夫

最后,当然要试下甜品:芒果焦糖窝夫,呢道甜品需要等15至20分钟,等得真系值得!金黄色嘅窝夫上面淋住香浓嘅焦糖,仲有新鲜嘅芒果片,真系正!外脆内软,咬落去香甜可口,好满足!

红叶茶屋唔单止食物好味,环境又靓,仲有室外环境可以吹吹风抒发下紧张嘅心情,而且服务又好,每一口都感受到佢哋嘅用心。下次再来荃湾西一定系我嘅首选!