2024-01-03
荃湾西海之恋原来有一间人气韩国餐厅一路都未去食过,晚饭时间一去到好多大枱已经坐满,入座个阵顺便望吓人哋叫咗啲咩好嘢食😆😆 一眼就睇中咗个卤水五花腩,原因系佢上枱嘅方式好吸引,烧网上面放满一片片五花腩,下面系猪骨汤,一路有个炉仔加热,保证食到最后一块仲系热辣辣☺️ 而且包肉嘅生菜仲可以免费加添一次,两样嘢夹埋嚟食可以减少油腻感,食晒都唔觉有负担😂 比起普通五花肉个人更加钟意已经卤水咗带啲香味,而且五花腩食落非常软腍👍🏻另外仲叫咗一个惊喜二重奏,系牛扒再加四件原味炸鸡,牛扒上枱嘅时候下面旧热石仲加热紧,可以按自己钟意嘅熟度去调节,而原味炸鸡上到枱热辣辣,仲好Juicy👍🏻食完咁多肉,就食返个比较特色嘅鳕鱼干海螺拌面,海螺份量一啲都唔少,加埋鳕鱼干食落味道系好丰富,海鲜味道好夹,加埋韩式辣酱一齐捞面食,够晒惹味。🤩食得韩国菜梗系唔少得饮米酒,分别试咗益力多米酒同香蕉奶米酒,香蕉奶沟米酒估唔到饮落又好顺口,不过两只味嚟讲个人会更加推荐益力多味😝 感觉上比较light啲最后点可以唔叫返个甜品做结尾。本身想食蜜瓜雪冰,可惜应该太抢手已经卖晒,所以要咗朱古力雪冰,佢嘅配料好丰富,朱古力味亦都够浓厚,食
最后点可以唔叫返个甜品做结尾。本身想食蜜瓜雪冰,可惜应该太抢手已经卖晒,所以要咗朱古力雪冰,佢嘅配料好丰富,朱古力味亦都够浓厚,食到落底完全系饮紧朱古力奶一样。😛