2023-05-28
行开荃湾就试下哩间喺荃新天地一楼嘅西餐先 望落系环境都唔错 价钱都合理 味道就要试过先知🤣今次我哋就叫左一系二人餐同一系burger🍔讲下个二人餐先 ($398)首先 系个南瓜忌廉汤身为一个南瓜爱好者 我觉得哩个南瓜汤够哂南瓜味嘅 再加上佢好creamy 为哩餐饭开左个唔错嘅头😋之后就有个泰式木瓜丝鱿鱼沙律🥗酸酸甜甜咁 好开胃🤤不过就略嫌个鱿鱼淋左少少🤏🏻🙈忌廉汁菠菜鸡肉巴马火腿脆片米形粉第一次食米形粉嘅我表示好有趣 外形真系好似一粒粒饭咁 食落口又冇食饭咁硬 个忌廉汁就保持一般应有嘅水准 不过不失啦🫣低温慢煮香草封门牛柳一嚟到见到个牛柳份量都几大份 有两大块🤤块牛柳真系好淋 食落去仲好juicy添 都真系有惊喜🤩最惊喜嘅一定非个burger莫属喇The Base 美国草饲牛肉芝士汉堡 ($165)个burger超大个 系大过我个头呀🫨一啖系冇可能食得哂架 果块草饲牛肉都好厚 好有牛味😂啲薯格都好脆 都真系冇后悔叫左哩个burger😋😋
今次我哋就叫左一系二人餐同一系burger🍔
讲下个二人餐先 ($398)
首先 系个南瓜忌廉汤
之后就有个泰式木瓜丝鱿鱼沙律🥗
酸酸甜甜咁 好开胃🤤不过就略嫌个鱿鱼淋左少少🤏🏻🙈
忌廉汁菠菜鸡肉巴马火腿脆片米形粉
低温慢煮香草封门牛柳
最惊喜嘅一定非个burger莫属喇
The Base 美国草饲牛肉芝士汉堡 ($165)