2022-08-25 542 浏览
荃湾真系有好多好嘢食呀~今次呢间嘅burger出咗名又平又好食🥰性价比极高。除咗burger之外,奶昔都好似唔错,不过位置都几隐闭吓🤫店舖入面虽然唔算好大,但唔会有压迫感,都坐得舒服😌🍔芝士蘑菇汉堡配薯条 $58芝麻面包有稍微烘过,边位脆脆哋,而入面就非常软熟💗汉堡扒牛味香浓,肉汁丰富而不腻,但质感唔算结实,有少少散咗🥲蘑菇同炒洋葱嘅份量好多,味道亦都突出😋酱汁酸酸哋咁,配埋芝士嘅咸香🧀再加上新鲜沙律菜、蕃茄,感觉更清新,每一啖都劲满足,完全停唔到口呀~食晒成个都唔滞,正👍🏻🍔经典汉堡 $58呢个就系有基本嘅汉堡扒、芝士、蕃茄同沙律菜💕虽然组合非常简单,但牛味反而更加突出🤤加埋酱汁一齐食,超级开胃,同样都好出色,绝对对得起个价钱😚果然冇令我失望😉🥜特浓花生奶昔 $38一开头都有d犹豫,惊又甜又咸会好古怪🤔但饮咗一啖之后,超有惊喜呀🤩花生味非常浓厚,质地唔会好杰,饮落都几smooth✨奶味就比平时𠮶d冇咁浓,而且唔会太甜😆同埋真系好大杯,不过饮完之后个肚都唔会顶住,值得一试~🍵抹茶奶昔 $38第一啖口感偏冰感,饮落有淡淡嘅抹茶香味,上面仲洒咗d抹茶粉😝而且有少少回甘嘅感觉,同样唔会太甜同

🍔芝士蘑菇汉堡配薯条 $58
芝士蘑菇汉堡

🍔经典汉堡 $58
经典汉堡

🥜特浓花生奶昔 $38

🍵抹茶奶昔 $38
第一啖口感偏冰感,饮落有淡淡嘅抹茶香味,上面仲洒咗d抹茶粉😝而且有少少回甘嘅感觉,同样唔会太甜同好漏,奶味亦都唔太重,不过胜在够大杯☺️

🍪Oreo奶昔 $38
呢杯净系饮咗一啖,Oreo味好重,甜度适中,口感都几creamy👍🏻味道就正正常常咁la,不过以呢个价钱嚟讲真系唔错㗎😘

🍟薯条(跟餐)
估唔到连薯条都一样咁高质,系我至爱嘅厚切薯条呀😍炸得金黄香脆,外脆内软,而且又唔会好油,以黑椒同盐作为简单嘅调味,超有薯味呀🥹

呢间隐世小店果然冇令我失望,食物高质又大大份,价钱亲民,真系超级抵食呀😆同埋d店员都好有礼貌,服务态度唔错😬我一定会再去食~

评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️环境:⭐️⭐️⭐️✨
❣️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️卖相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃湾西楼角路202-216号荃昌中心昌宁大厦地下66号舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,欢迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
芝士蘑菇汉堡
经典汉堡