2020-05-06 611 浏览
其实之前睇报纸都有见过依间海味舖,但因为喺荃湾唔就脚所以一直都冇去到,但𠮶日真系忍唔住啦,因为隔离屋嘅依依话依间海味舖嘅花胶,鱼翅头,海参都好抵食,所以𠮶日放假自己同几个朋友一齐去首先入到去见到一位伯伯,同一位姐姐喺度包紧货,一入到去佢哋都好亲切咁样问我哋有冇咩需要介绍,𠮶日𠮶位伯伯就介绍咗只平价版嘅花胶俾我打边炉,仲同我讲依一只系王牌,然后再睇睇下想买埋海参,因为我见到依间海味舖嘅北海道刺参,个外表肥嘟嘟同埋刺针冇断,所以就买咗半斤试吓,因为买一斤实在太贵啦😢坦白讲唔系好舍得,但买比屋企人食,屋企人开心就得啦返到屋企我就照伯伯教我嘅方法去浸花胶,然后我就攞嚟打边炉啦,屋企人个个食到唔停口,坦白讲本身我对花胶期望唔系特别高,因为价钱唔算贵,点知食落胶质都唔差,而且又滑又好食,可以encore再买呀😋如果包海参我就照靓靓老板娘教我嘅方法去浸海参,佢帮我分开两包,叫我浸左一包浸完摆冰格想食嘅事后再攞出嚟溶雪,第二吧等食晒第一包先好再浸,因为佢嘅海参好干,所以唔需要刻意摆喺雪柜,讲真雪柜都冇咁多位俾我放啦😅总之我觉得对依间舖头嘅印象都唔错,有啲乜嘢佢哋都会直接话我听,有啲唔适合我买嘅,佢哋都
总之我觉得对依间舖头嘅印象都唔错,有啲乜嘢佢哋都会直接话我听,有啲唔适合我买嘅,佢哋都会好似朋友咁叫我唔好买返屋企摆喺度,可以话一啲压力都冇呀,而且佢哋嘅员工,同埋老板娘个个都好健谈,𠮶日问佢哋点样煮花胶同海参,佢哋都好有耐性教我😀我觉得大家不妨得闲可以上去睇吓,而且佢仲送咗好多嘢俾我呀😍