2010-02-24
今日係為一個主内朋友提早慶祝生日,祝佢常常喜樂!特登再去幫襯荃灣e間浦和,就係貪佢地方大,坐位寬闊,又有電視睇下,而且食物質素都夠水準。最重要係上次食完之後,覺得可以再黎幫襯haha今次4個人食左有以下 haha今次眼前出現嘅刺身船,感覺精美左好多!不過…四個人分量相對黎講…都太精美喇!而且吞拿魚出現嬌艷嘅紅色…第一個感覺…就係太搶眼喇!心知肚明喇!haha…有待改善喇! 其他刺身都好好!我習慣有話直說架haha鵝肝多士,鵝肝煎到外邊又香又脆,裡便好軟熟,入口即溶,好正呀!海膽壽司,好新鮮呀,入口好鮮甜~正! 重有食入口感覺到D飯,軟硬度好適中呀!北海道燒珍寶蠔,焗到金黃色賣相相當唔錯!可惜唔啱口味!面頭沙律醬太多喇!一口都係沙律醬,唔健康又唔好食!唉!燒鯖魚,燒得啱啱好,入口有油香!正!多春魚,燒得好脆,入口好多春,好好食!清酒煮蜆,有D沙喎!不過,都幾嫩滑!蒜香三文魚骨腩,有油香,夠野味,送酒一流!鹽燒雞軟骨,咬落去唔會太硬,又係送酒一流!非常可惜的和風蝴蝶蝦又係缺貨!未有正式試過!火炙牛肉壽司,有進步空間,因為食火炙過嘅牛肉,最重要係令人食入口要仍然保持有牛肉香肉又要嫩滑,所以選
最重要係上次食完之後,覺得可以再黎幫襯haha
今次4個人食左有以下 haha
心知肚明喇!haha…有待改善喇! 其他刺身都好好!
我習慣有話直說架haha
燒鯖魚,燒得啱啱好,入口有油香!正!
多春魚,燒得好脆,入口好多春,好好食!
清酒煮蜆,有D沙喎!不過,都幾嫩滑!
蒜香三文魚骨腩,有油香,夠野味,送酒一流!
鹽燒雞軟骨,咬落去唔會太硬,又係送酒一流!
非常可惜的和風蝴蝶蝦又係缺貨!未有正式試過!
火炙牛肉壽司,有進步空間,因為食火炙過嘅牛肉,最重要係令人食入口要仍然保持有牛肉香肉又要嫩滑,所以選擇用牛嘅邊部分黎做係好重要架!
火炙吞拿魚壽司,用火槍燒過,好容易會過老,失去鮮味!
比較容易控制嘅火炙壽司,應該係三文魚腩喇,因為三文魚腩脂肪好豐富,用火槍燒非常合適!會入口即溶!正
燒玉子壽司,如果喜歡食甜蛋嘅人應該會ok嘅!
翠肉瓜七味燒,諗唔到唔差喎,幾好食喎!
吉列芝心魚卷,原來即係炸獅子狗中間加芝士,如果中間芝士夠多,應該會更好食!
脆辣三文魚卷,入口第一個感覺,幾啱我口味喎,有D辣,幾開胃!
冬菇天婦羅,外邊炸得好脆,入口好香新鮮冬菇味!
香蒜一口牛肉粒,選用西冷牛肉切成丁方小粒,入口非常方便,都幾好味架!
金菇肥牛卷,勁野味呀,簡直可以送飯食!
大蝦天婦羅反卷,隻大蝦先用天婦羅粉炸過,再用壽司飯卷住,最重要就係真快入口,咁樣隻蝦先會仍然保持鬆脆,同壽司飯嘅軟熟,先可以成為強烈對比!(佢哋算係做得到!)Good
汁煮茄子,好味喎!茄子煮得剛剛好,唔會太稔,加上木魚碎,幾日本住家feel!
左口魚壽司,原來係去酒店食自助餐食過嘅煙左口魚,用黎做壽司都幾得意喎!
食到第一時間嘅初次登塲新出品,真係多謝Erie呀!努力!畀心機!
同朋友慶祝生日,生日蛋糕更係唔少得喇!
買左個半磅嘅藍莓芝士蛋糕,預先安排叫經理Erie收埋先,到時候比個驚喜壽星仔!
真係好意外,一間日本放題可以做得咁細心,經理Cavin真係要記一功!
突然間頭頂同附近的燈都熄哂,重要有生日音樂播出黎!
眼大大嘅豪仔,送個生日蛋糕上檯,真係好悉心安排呀!值得一讚!
真係要多謝,話頭醒尾、眼大大嘅豪仔、高挑身材、又有禮貌嘅Eric、親切精靈、善解人意嘅Cavin,殷勤嘅招待!