2021-08-07
北海道人气No.1 「一幻拉面」第五间分店进驻荃湾荃新天地‼️仲有期间限定黑蒜叉烧虾汤拉面,以超低价$78推出🤩 荃湾分店先有嫁!! 我已经率先食左啦😎黑蒜叉烧虾汤拉面 $78一幻招牌甜虾汤底系用虾油起镬爆香蒜蓉同姜蓉,真系特别香😻 配上主角: 黑蒜,有种独特既甜香味,同一幻招牌甜虾汤汤头真系好夹,够晒浓郁😋 师傅最后仲会淋上日本黑蒜油,令黑蒜味更添层次😎 拉面拣左粗面,真系好烟韧好有咬口,完全系我最钟意既口感😬 每碗拉面都有半只溏心蛋、经火炙既日本叉烧,配上面酥同葱,真系味觉上既享受🤗特浓虾汁叉烧拌面 $88一样系香港限定既招牌菜,必食😍 特浓虾汁真系唔系浪得虚名,每条面都沾满浓郁鲜味既虾汁,超juicy🦐 拌面既叉烧仲要系一粒粒厚切嫁,劲有咬口😍 捞埋葱、紫菜、面酥,啖啖都超级满足💯仲嗌左饺子($35/5只)、甜辣小虾沙律 ($38) 小虾脆卜卜,配上甜辣既沙律酱,送酒一流🍻
黑蒜叉烧虾汤拉面 $78
特浓虾汁叉烧拌面 $88