2019-09-03
居酒屋🏮表示老板多次到访日本学艺, 誓将日本古法地道炉端烧带入香港。👍🏻.位置开系一间荃湾好岀名既米线隔离,装修都好有日本feel🤤座位就唔算多,得几张枱,但我平日既8点去食都唔洗等位既🤣-1️⃣蟹膏海鲜炒饭$108[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️依个饭好有惊喜😍好有香味,饭充满蟹膏味,材料有虾、带子、鱿鱼,份量适中,而且唔油,好多时食炒油食到底会见到好多油系碟,佢只有小小油,依个质素黎讲一啲都唔贵!🤤🤤/2️⃣大啡菇芝士烧$38⭐️⭐️⭐️⭐️大啡菇既size有一个拳头👊🏻咁大🤣同有一块烧过既芝士放左系上菇上面,咬落去菇仲会有水涌岀黎,同埋芝士会融埋一体😍成个层次升级💕/3️⃣鸡翼$25⭐️⭐️⭐️⭐️望落去以为好干,但原来唔系!一咬落去肉已经会同骨轻易分离,而且有黑椒味系到,味道唔会太单调👍🏻/4️⃣牛舌$40[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️一向好怕食好硬既牛舌,但依个系爽口的😱加上调味料,令佢更好食,更有口感,真系会想再食多串😍/5️⃣豆腐唐扬$30⭐️⭐️⭐️我系一个唔中意食豆腐既人黎😂但依个豆腐食落都几特别,豆腐上面有啲配料,而豆腐系炸过的,内层的豆腐仍然是滑到一夹就散,酱汁酸酸甜甜,几得意🤣/6️⃣汁烧墨鱼咀$32⭐️⭐️⭐️酱汁是烧汁的味道,墨鱼
1️⃣蟹膏海鲜炒饭$108
5️⃣豆腐唐扬$30
⭐️⭐️⭐️
6️⃣汁烧墨鱼咀$32
⭐️⭐️⭐️
酱汁是烧汁的味道,墨鱼咀新鲜爽口,可是没有一种想再食的感觉,个人认为炸墨鱼咀更好吃
环境:8/10
服务:9/10