4天前
朋友好钟意饮咖啡,系网上面见到荃湾有间咖啡店拎过好多奖项,所以Lunch去左试下。入面既装修几靓,放左好多有关咖啡既证书,仲有咖啡豆可以买。🟠芝士日本和牛竹炭汉堡配薯角网上面见到好多人都推介佢地既汉堡,果然几好食。薯角配有茄汁同黑松露酱,而个burger好大个好抵食😱一个女仔食既话都好饱。汉堡入面有有蕃茄、芝士、和牛、蔬菜同埋鸡蛋,个酱甜甜地几好食,而个包皮都好松化。🟤明太子大虾意大利粉意大利粉份量好多好足料,入面有好多菇,而虾亦都好大只好弹牙。🟢杂莓配自家制蓝莓酱牛角窝夫甜品方面就拣左近年好兴既牛角窝夫,窝夫好烟韧弹牙,配上酸酸地既果酱一齐食就唔会好漏🟡Heavy Dirty呢杯dirty同平时既唔一样,因为入面加左Cream,所以味道会比较甜,好易入口🔴Hand Drip朋友就拣左手冲咖啡,你可以自己拣咖啡豆或者由店员根据你既喜好推介俾你,佢地会即时磨豆手冲。朋友就钟意Fruity既咖啡,店员推介Kenya Nyeri Githiru FCS AA TOP,成份入面有柠檬同蜜饯,朋友觉得呢杯好好饮,有兴趣既朋友可以过黎试下呀。
🟠芝士日本和牛竹炭汉堡配薯角
🟤明太子大虾意大利粉