2019-07-28 46 浏览
以前听过喺湾仔番工嘅朋友介绍过,难得喺荃湾行街又见到有呢间餐厅,把握机会试下。同朋友等咗好耐先有位...因为员工根本无主动去执枱..今次叫咗二人餐($248),虽然话系二人餐但食物都好多,有面、小食、饮品同甜品! 我碗选了‘’虾肉肉片辣味虾汤底配油面‘’。一见到个汤好深红色又有好多辣椒片,有啲惊太辣食唔到。好彩食落口又ok,不过虾味唔太浓,啲虾片好薄好薄...整体我又未觉得好吸引,可能我始终喜欢新加坡式嘅虾面多啲><但小食方面就有惊喜呀!首先份量以二人餐嚟讲算唔少,‘’马来香炸鸡翼+沙爹鸡脾肉串‘’一啲都唔油腻,肉质仲烧得好嫩!另外我好钟意‘’白胡椒肉骨油条‘’,好够味而且好足料!甜品比较有surprise嘅系‘’榴梿咖央多士‘’,又薄又脆,榴梿控可以试试过下口瘾!呢个二人餐份量都颇多,建议可以叫多个朋友一齐食=)

呢个二人餐份量都颇多,建议可以叫多个朋友一齐食=)