2023-02-02 144 浏览
新年同长辈食饭 拣咗呢间中菜餐厅 餐厅舖面唔算太大 得20-30个座位左右😮 所以想食好𩠌就记得要book位啦 菜式主打中式小炒 潮州菜 同砂锅粥😋酥炸蚝饼金黄色嘅外貌好吸引 蚝饼好有蛋香 蚝都有鲜味嘅 同埋唔会好油腻🦪 佢嘅调味唔会太咸 所以如果钟意食咸啲 可以点埋附上嘅鱼露😉黄金拼椒盐鲜鱿一碟有晒两种味道 真系啱晒三心两意嘅我 炸鲜鱿肉质厚🦑 有黄金鲜鱿同埋椒盐鲜鱿 两款都炸到热辣辣 送饭一流😛 喺其他餐厅食嘅炸鲜鱿通常鱿鱼都冇味 但系呢间仲食到鱿鱼鲜甜嘅味道☺️桦辉记小炒皇都几欣赏呢碟小炒皇 主要有韭菜 其他配料好丰富 有虾干 鱼仔 腰果 鱿鱼 仲有脆炸芋丝😍 一齐食就啱晒啦蟹黄蟹肉炒饭完全冇谂过佢咁大碟 上枱时有少少惊讶 不过我哋几个人分享 所以都食得晒㗎😆 除咗有蟹膏同埋蟹肉之外 仲有猪肉粒粒 炒饭好有镬气 又粒粒分明一口炸馒头呢个炸馒头外脆内软 点埋炼奶就啱晒😛 小朋友嘅至爱啊无糖可乐如果唔系今日要揸车 一定要饮返两罐啤酒啤啤佢😙见到网上对呢度嘅砂锅粥赞口不绝 不过今次食得好饱 所以冇嗌到😗 呢度嘅小菜真系好有镬气 下次都要再嚟试吓其他𩠌
酥炸蚝饼
酥炸蚝饼