2023-11-20
环境:见呢间餐厅离荃湾站唔系好远,就试吓😃 喺地下有lift直上3楼餐厅,入到去装修有少少旧,但地方都阔落,两个人坐六人卡位🤪🐷食物:烧圣子,$18💸,圣子好滑,好新鲜,加埋上面啲配料食唔错😋.烧蚝,$18💸,烧得太熟,有啲难咬😅,建议大家试烧圣子蟹肉炒饭,$83💸,好大份,但味道好淡,多人嘅话可以嗌一个够三四个人食,但两个人嘅话可以嗌其他代替🦀马拉盏炒通菜,$78💸,必嗌嘅菜,炒得惹味,但有少少咸,适合钟意食重口味嘅人(me!) 🤭 佢哋好似都系用泰国嘅通菜炒所以会比普通通菜幼啲咖喱软壳蟹+蒜蓉包条,$138💸,咖喱味偏甜,为食猪觉得唔错,但浓啲会好啲😔,软壳蟹同埋蒜蓉包都好脆,配埋咖喱好夹,如果咖喱有得拣辣会更加好🌶️泰式椒盐粟米,$78💸,为食猪差唔多食完以为漏单,问一问就嚟咗,份量都几多,好香口烧得好香😍,但有少少辣🥵青柠梳打,$28💸,每次食泰国嘢都要配嘅嘢饮,正正常常,但冇餐牌上show咁大杯😂.龙眼冰,$28💸,本身想嗌椰青,可惜卖晒就拣咗另外一个招牌龙眼冰,都几解渴,系唔错嘅选择🧊
🐷
烧蚝,$18💸,烧得太熟,有啲难咬😅,建议大家试烧圣子