2024-11-15
呢晚约咗三五知己嚟呢度食串烧,又叫到成台都系串烧啦😙 不过呢次同之前嚟唔同,餐厅有提供一个铁板暖住啲串烧,咁就唔担心啲串烧冻咗唔好味啦👍🏻烧鸟♦️蜜糖烧鸡中翼呢一碟勾起咗我细个去BBQ嘅回忆,鸡中翼嘅外皮烧得够干身🐥♦️盐烧鸡软骨呢度嘅鸡软骨粒粒饱满,令人忍唔住一啖接一啖咁食。♦️盐烧原块鸡皮鸡皮非常香脆,而且整得够薄身,唔会食到一啖油嘅口感。♦️明太子鸡腿肉都几推介大家试呢一个,底下嘅鸡腿肉食落口够腍,加埋面头嘅明太子酱,带点明太子嘅辛辣🌶️烧牛♦️中切盐烧牛舌芯呢个牛舌芯食落口够软腍,即使系中切都几厚身。♦️厚切盐烧牛舌拖罗冇比较冇伤害啊,食完中切牛舌芯,再食呢个真系觉得牛舌拖罗好出色☺️ 好似入口即溶咁呀😮♦️盐烧和牛牛小排油脂感丰富,而且牛肉味香浓,钟意食牛肉嘅朋友一定唔可以错过🐮烧豚♦️盐烧豚肉荔枝卷呢个豚肉荔枝卷嘅配搭都唔错,有荔枝嘅果香再加豚肉嘅肉汁🐷♦️福冈味噌松板猪松板猪juicy得嚟带点口感,几钟意佢嘅味噌调味,甜甜地几有惊喜。海鲜♦️椒盐手钓墨鱼须墨鱼须几爽弹,简单椒盐调味已经好吸引🦑♦️麻辣黄花鱼春呢个黄花鱼春唔会好腥,烧得几干身,口感特别,麻辣味道都几刺激🤪♦️红葱油蒜蓉粉丝烧元贝红葱油
烧鸟
♦️蜜糖烧鸡中翼
呢一碟勾起咗我细个去BBQ嘅回忆,鸡中翼嘅外皮烧得够干身🐥
♦️盐烧鸡软骨
呢度嘅鸡软骨粒粒饱满,令人忍唔住一啖接一啖咁食。
♦️盐烧原块鸡皮
鸡皮非常香脆,而且整得够薄身,唔会食到一啖油嘅口感。
♦️明太子鸡腿肉
烧牛
♦️中切盐烧牛舌芯
呢个牛舌芯食落口够软腍,即使系中切都几厚身。
♦️厚切盐烧牛舌拖罗
♦️盐烧和牛牛小排
烧豚
♦️盐烧豚肉荔枝卷
呢个豚肉荔枝卷嘅配搭都唔错,有荔枝嘅果香再加豚肉嘅肉汁🐷
♦️福冈味噌松板猪
海鲜
♦️椒盐手钓墨鱼须
墨鱼须几爽弹,简单椒盐调味已经好吸引🦑
♦️麻辣黄花鱼春
♦️红葱油蒜蓉粉丝烧元贝
红葱油真系令到呢一只元贝画龙点睛,蒜蓉粉丝呢个配搭系大人细路都钟意嘅,再加一点红葱油真系香好多🙈
♦️蒜蓉烧蚝
呢个都几抵食,一份有两只蚝,都算几饱满🦪
牛油蒜蓉焗杂菇
几钟意呢度嘅选择唔系剩系得金菇,杂菇就啱晒我呢啲咩都想试吓🤪 而且店员好贴心将入面嘅金菇都剪成同其他菇差不多大细。
焦糖青苹果鹅肝多士
见到有鹅肝,朋友就话嗌返份试吓。呢度嘅鹅肝同面包嘅比例啱啱好,加上中间有日本嘅苹果中和下肥腻感🍏 加埋用咗黑醋做调味,整体都唔会太过腻🍞
柠蜜牛油包
呢个真系我每次嚟烧烤堂都会食嘅食物,柠檬蜜糖酸酸甜甜,配埋顶头半溶化嘅牛油🧈 真系邪恶得来又美味啊。
日本芝士年糕
呢个芝士年糕一份有两粒,侧边仲配埋炼奶🧀
Sapporo Premium Draft
食串烧点可以唔饮少少酒,餐厅做紧生啤买一送一优惠🍻 啱晒同朋友慢慢叹串烧 。
呢间串烧店真系非常有人气,所以分店越开越多,呢间荃湾嘅新分店都keep到水准,真系要支持吓啊💪🏻