2024-01-02
位置:La Mensa Grill & Bar (Plaza 88) (荃湾)荃湾杨屋道88号Plaza 88地下5-7号舖(唔洗行入商场,间舖系商场外围)食后感:高质浪漫西餐厅,每碟份量都好大份,味道都唔错。眼见侍应全部系外国人,待客都非常有礼。味道:精选餐汤(松露蘑菇)($75)忌廉黑松露汤,黑松露劲香,奶味浓郁,配埋蒜茸包,正到爆,佢蒜茸包焗到岩岩好,食落唔会介口。野生蘑菇意大利面($142)餐汤已经咁正,本身以为同餐汤一样味,点知呢个意粉更加有惊喜,蘑菇味超突出,份量又多,食到好满足。牛油咖喱鸡($182)唔食得辣既朋友要小心啦,佢应该有十小至三小辣咁辣,牛油鸡唔会太重香料味,配埋块印度蒜茸烤饼,块烤饼重长过块面,小小酸小小辣,好惹味。甜品香草焦糖布丁($80)依个甜品系冻既,布丁够滑够奶,配埋焦糖脆面,好有口感。苹果金宝($80)苹果酸甜度岩岩好,件数又够多,食落有小小八角味,食完即卡消滞。好味指数:蘑菇意粉世一,下次再黎我一定要食返蘑菇意粉
味道:
精选餐汤(松露蘑菇)($75)
野生蘑菇意大利面($142)
牛油咖喱鸡($182)
甜品
香草焦糖布丁($80)
依个甜品系冻既,布丁够滑够奶,配埋焦糖脆面,好有口感。
苹果金宝($80)
好味指数:蘑菇意粉世一,下次再黎我一定要食返蘑菇意粉