2024-06-18 19 浏览
几个朋友都向👧🏻推介烧烤堂嘅串烧相当高质素,加上佢地嘅分店都算唔少,今次👦🏻👧🏻终于揾到机会一试!餐厅面积不小但平日晚上都可以Full House ,证明呢间餐厅都系值得一试!🌟焦糖青苹果鹅肝多士鹅肝厚切肥美,煎至金黄色,咬落微微脆口而内里多汁,配上青苹果做到解腻既效果,而多士就够哂脆口,值得推介!🌟盐烧豚肉荔枝卷//牛油果豚肉卷呢度嘅手工心机卷物选择相当多,仲要每一款都好吸引,例如无花果豚肉卷、海苔黑豚肉鹌鹑蛋,今次就唯有拣住两款试下先!豚肉烤得非常透,瘦肉同脂肪嘅层次非常分明,脂肪烤得香脆唔会觉得油腻,再卷埋香甜多汁嘅荔枝果肉/熟透软滑嘅牛油果🥑,食完唔会觉得滞腻!🌟汁烧免治鸡肉软骨酿冬菇//汁烧免治鸡肉软骨棒(付月见)月见汁烧免治鸡肉软骨棒相当普遍,喺其他串烧店都可以食到,味道亦一如预期,还有不少鸡软骨粒,相当有咬口,配埋酱油同蛋黄,质感更加Creamy。而免治鸡肉软骨酿冬菇就喺出面相对少见,让入冬菇🍄口感更加丰富,都系唔错嘅选择。🌟麻辣猪大肠//汁烧赤鸡心猪大肠清新得十分干净,猪大肠食落唔错,而麻辣则令猪大肠升华;鸡心新鲜惹味,配上烧汁简直一流配搭!🌟中切盐烧牛舌芯//盐烧A4

🌟焦糖青苹果鹅肝多士

🌟盐烧豚肉荔枝卷//牛油果豚肉卷

🌟汁烧免治鸡肉软骨酿冬菇//汁烧免治鸡肉软骨棒(付月见)

🌟麻辣猪大肠//汁烧赤鸡心

🌟中切盐烧牛舌芯//盐烧A4宫崎和牛
呢度嘅牛肉串烧发挥相当出色,非常腍身同软滑,👧🏻👦🏻人一串都觉得唔够食😆!至于比较贵价嘅A4宫崎和牛,烧烤后都眼见其雪花纹路😍,入口油脂咇出嚟真系食得令人相当满足🥰!

🌟烧鸡软骨//盐烧原块鸡皮//黑松露烤鸡
鸡软骨烤得脆口,口感好好咬口;盐烧原块鸡皮烧到脆卜卜,入边既油分已经逼晒出嚟,食落一啲都唔腻,咬落脆口一流;烤鸡串烧面层铺满黑松露酱,咬落鸡肉鲜嫩多汁,估唔到份量好足!

🌟香蒜咸蛋黄烧墨鱼滑
墨鱼滑食落滑口,墨鱼滑入面加左粒粒香甜既粟米🌽同墨鱼肉🦑,配上起晒沙嘅咸蛋黄既蛋香同香蒜味简直系提升左一个层次,建议黎到必点!

🌟蟹膏烧饭团//蜜糖烧芋头//明太子烧厚扬豆腐
蟹膏烧饭团🍙嘅饭团混入饭素,食得出有好香浓嘅鲣鱼味,饭团各面都烧得香脆有饭焦。而蟹膏份量十分慷慨,鲜味十足,系最佳淀粉质之选!
而睇落简单平凡嘅蜜糖烧芋头,芋头质素相当高,绵密又重芋头味,蜜糖🍯薄薄一层,唔会抢咗主角风头!
明太子烧厚扬豆腐先炸过再烤,豆腐几重豆味👍🏻,外层香脆,就咁食可能会觉得比较Dry,当然配埋咸香嘅明太子酱就啱啱好!

🌟黄皮金蛋潮州茶//爆打香水柠檬茶
饮品方面黄皮金蛋潮州茶混入咗唔少打烂成碎嘅黄皮果皮,冇咩涩味,茶底浓淡适中。而爆打香水柠檬茶带有香水柠檬🍋味清香又唔会太酸,两款饮品食完串烧解油腻一流!