2021-03-13
行完荃湾IKEA想揾野食 咁岩见到依间上海菜都几多人食 又心思思想食下小笼包 结果食完真系几满意睇得出装修花过一番心思 卡位空间阔落 亦坐得舒服每人有一小茶壶 可以自己拣茶叶 我就拣左比较特别既人参乌龙 人参的回甘同埋乌龙淡淡茶香 真系非常夹魔鬼天使小笼包 $58一笼四只 魔鬼系墨鱼汁海胆黑蒜肉 天使系带子鱼子酱 魔鬼小笼包味道会较浓郁 黑蒜肉既甜味带出猪肉既鲜味 好食 天使版本有粒粒带子 够晒足料 皮既厚薄偏厚 系台式小笼包路线 唔会一夹就穿小龙虾汤包 $42跟埋饮管俾你拮入去饮汤 因为加左小龙虾 个汤汁好鲜甜 饮完就可以食埋内馅同皮虫草花醉鸡 $82醉鸡脾好滑 鸡皮好爽唔油腻 再加上虫草花点缀 酒味香而不呛喉 醉鸡整体唔错 可以encore👍🏻红油抄手 $48抄手皮薄 辣油唔算太辣 食落几开胃 岩晒我依啲钟意有少少辣提味既人 好惹味😋排骨担担面 $68排骨炸得酥脆 担担面麻酱香浓 份量好大 两个人都食唔晒 有一种食极都仲有面既感觉😂性价比好高📍 龙门一番 上海·紫砂炖汤荃湾青山公路荃湾段388号中染大厦(8咪半)1楼105号舖
睇得出装修花过一番心思 卡位空间阔落 亦坐得舒服
魔鬼天使小笼包 $58