HIKARI

2024-09-03 574 浏览
其实呢间Cafe之前经过几次都已经想去,不过一直未抽到时间去。今日终于得闲同朋友仔黎饮下啡chill下啦。我好中意呢间cafe楼高2层,纯白色既设计好清新同埋relax我地今次叫左个lunch set for two, 个set已经有埋starter+Main+饮品🥤,CP值都颇高Starter:♥︎ 水牛城鸡翼水牛城鸡翼表面炸得好香脆,内里好多肉汁好Juicy,油腻感不会太重🐔Main:♥︎ 西班牙黑毛猪风腿无花果酸种多士,柠檬忌廉芝士酱♥︎ 黑松露忌廉汁煮芝士菠菜馅介子云吞 无花果、ham、cream cheese🧀呢个组合配埋酸种多士又几match,配埋Salad🥗系轻食/打卡之选,但系食量大既人就未必够饱啦。而云吞就岩岩相反,比较大份同埋好饱肚,黑松露忌廉汁好香口, 味道浓滑,云吞 食完一粒又一粒👍🏻Coffee:♥︎ Dirty♥︎ Flat white 黎到Cafe又点小得饮啡! 热饮拉花🌿好靓。而dirty 杯同埋杯垫都好配合环境,而咖啡☕️有靓靓渐层,嘅饮到Espresso嘅浓味,再逐渐饮到牛奶味,的确冲得有水准🫶🏻本身想食埋甜品🍮,不过最后都系太饱食唔落啦,都系留返下次再黎试过啦

Starter:
♥︎ 水牛城鸡翼

Main:
♥︎ 西班牙黑毛猪风腿无花果酸种多士,柠檬忌廉芝士酱
♥︎ 黑松露忌廉汁煮芝士菠菜馅介子云吞

Coffee: