相信唔少人同我哋一样,都系无辣不欢🌶🤤,食咩都要加啲辣先过瘾!今次经过荃湾就试咗呢间专食麻辣嘢嘅餐厅,最推荐系佢个酸菜鱼😍,真系食到停唔到口,钟意食麻辣嘢嘅你不妨去试吓💛.▪️酸菜鱼 $268▪️上菜时即刻试啖汤先,酸味啱啱好唔会太辣/太麻,几啱香港人口味,仲愈食愈开胃🤤!鱼肉份量都好多,食落好嫩滑、冇腥味、几乎冇骨咁济,怕骨人士都食到!配料方面都几丰富,豆卜好吸汤又够淋、酸菜同芽菜都食唔停口,仲有我哋最爱嘅莴笋😍,真系超爽口超好食!最底仲有薯粉,烟烟韧韧口感好正!▪️川味炒大蚬 $138▪️味道似平时食开嘅豉椒炒蚬,不过就加左少少辣,但都唔会盖过本身蚬嘅鲜味,食落好惹味🤤,蚬本身都处理得好好唔会有沙,抵赞👍🏻▪️炸馒头 $48▪️炸馒头系其中一个招牌菜~一嚟到好有惊喜🤣,好大只船加埋诸葛亮企咗喺船头(大家有冇听过诸葛亮发明馒头呢个故事🤪),下面仲有干冰好有仙气咁😂,打卡一流!馒头炸到好松软,热辣辣好好食,记得点多啲炼奶又可以解下辣~▪️凉拌皮蛋 $48▪️食辣嘢又点可以唔食凉拌食皮蛋呢,我哋次次都忍唔住要叫🤤,呢间啲皮蛋都系加左少少辣,好开胃!▪️鲜果百花茶 $38▪️呢个花茶加咗唔同杂果,唔会太甜,食

▪️酸菜鱼 $268▪️

凉拌皮蛋

▪️凉拌皮蛋 $48▪️

鲜果百花茶

▪️鲜果百花茶 $38▪️
呢个花茶加咗唔同杂果,唔会太甜,食完辣嘢整返杯都几解辣~
外卖自取
  • 酸菜鱼