2020-06-29
.由于屋企人钟意饮茶,为咗支持一啲黄色小店,就选择咗附近一间点心专门店,虽然同平时集团式嘅酒楼有啲分别,但系一样可以饮个茶食个包,食完嘢吹吓水。今次去食嘅时间系夜晚,虽然唔系优惠时段,但价钱都唔算太贵。-点心嘅款式都算多选择,重点介绍几个我哋认为比较好食嘅点心~《南瓜芋丝饼》$25食落同埋个卖相都有啲似芋格,嚟到嘅时候仲系好热应该系啱啱整起。食落芋头味都几浓,但系南瓜味就冇咁出啦,而口感呢就比较实,唔会一咬落去就散晒。钟意食芋头嘅人,可以去试吓。.《鸳鸯烧卖》$25有两粒烧卖两粒牛肉球,食落同普通酒楼都差唔多,唔算好特别,不过一个点心可以满足你两个欲望都几抵试!.《脆皮虾肠粉》$32肠粉系即叫即蒸,所以肠粉皮又薄又滑,入面系米网虾春卷,食既时候都仲系好脆唔油腻。不过系叫呢个虾肠粉之前,我地叫左一个叉烧肠粉,黎到既时候都唔算热,肠粉皮都几厚同食落几硬,但胜在都几足料。要食又滑又薄既肠粉就真系要睇你好唔好彩啦。.《珍宝虾春卷》$28呢个春卷都几好食,送到黎𠮶阵时仲系好热。春卷皮好脆炸得好香外皮仲要系金黄色,入面嘅虾都好足,另外仲会有喼汁同埋沙律酱点嚟食。如果钟意食香口野嘅,不妨试吓。-👅味
今次去食嘅时间系夜晚,虽然唔系优惠时段,但价钱都唔算太贵。
点心嘅款式都算多选择,重点介绍几个我哋认为比较好食嘅点心~
《南瓜芋丝饼》$25
《鸳鸯烧卖》$25
《脆皮虾肠粉》$32
《珍宝虾春卷》$28
👅味道:7/10
🍱卖相:6/10
🏠环境:7/10
舖头入面周围都少量文宣,座位都阔落,坐落感觉都舒服唔会撞到隔离枱。
⭐️总评分:7/10
味道就真系唔算太特出,普通酒楼既水平,黄店黎讲,想食点心既都可以试下既。佢价钱都唔算太贵,如果系佢优惠时间食都几抵!