2022-07-20
苏妈.苏妈马来西亚茶餐室 (荃湾)📇地址:荃湾大坝街71号地舖🕐营业时间:12:00 - 20:30💸人均消费:~$100/人(dinner)👏🏻抵赞位:装修好有马来西亚feel,一入去就有去左马拉嘅感觉,食落口嘅野都觉得似喺马来西亚食多啲😙 叫完野食就有侍应姐姐上左两碗热辣辣嘅肉骨茶汤俾我地,最钟意佢可以无限refill🤩 野食选择都算多,除左主打肉骨茶都仲有好多野都可拣黎食😋🍴Food QC:「猪脚弯 $58」有5-6大旧,皮占多数,好多骨胶原,好啱女仔食,但食完都唔会觉得好济「咖央多士 $35」脆卜卜,但唔系热嘅多士,好特别,咖央酱加埋牛油夹住食,人间美味😍「沙嗲串烧3串 猪/牛/鸡 $52」全部啲肉都唔柴,加埋沙嗲酱食,更加惹味。值得一赞嘅系沙嗲酱超大兜😆「鱼仔酱萝卜糕 $52」都算大碟,鱼仔酱辣辣地,加埋啲煎香左嘅粒粒萝卜糕,正😚「马拉咖喱鸡 $52」望落去好有色水嘅咖喱,但食落有啲淡。个碗有啲细,份量唔算多😯有待改善位:食物份量呢个价钱黎讲,如果多番少少就好喇😛 铺面唔大,坐得有少少逼😼私心回应区:苏妈苏妈都食过好多次,啲野食都保持一贯水准。每次食嘅肉骨茶药材味都好浓,呢样
📇地址:荃湾大坝街71号地舖
🕐营业时间:12:00 - 20:30
💸人均消费:~$100/人(dinner)
👏🏻抵赞位:
🍴Food QC:
「猪脚弯 $58」
「咖央多士 $35」
「沙嗲串烧3串 猪/牛/鸡 $52」
「鱼仔酱萝卜糕 $52」
都算大碟,鱼仔酱辣辣地,加埋啲煎香左嘅粒粒萝卜糕,正😚
「马拉咖喱鸡 $52」
望落去好有色水嘅咖喱,但食落有啲淡。个碗有啲细,份量唔算多
😯有待改善位:
😼私心回应区:
苏妈苏妈都食过好多次,啲野食都保持一贯水准。每次食嘅肉骨茶药材味都好浓,呢样系我最欣赏嘅位,因为食过有肉骨茶嘅铺头都唔系咁重药材味🤣