HIKARI

2023-03-08 356 浏览
位于荃湾广场附近餐厅林立,我地就拣左间有D风格唔同既文青Café 。餐厅楼底好高,分左上下两层,以暖木色为主要风格,加上灯光柔和,令环境感觉好舒服同warm。 - 主食 -⦁北海道松叶蟹龙虾忌廉汁马铃薯团子粉 $138第一次品尝团子粉,口感烟韧,仲带点薯仔既香味。团子粉上仲放左几只蟹钳,肉质清甜,而龙虾忌廉汁非常浓稠,整体味道好creamy。 - 小食 -⦁剑鱼腩酱油渍牛油果他他 $128酱油腌制既剑鱼腩,味道浓郁入味,将剑鱼腩切丁口感依然有咬口,整体味道酸酸maymay,做前菜小食一流! - 甜品 -⦁脏脏提拉米苏 $78餐厅最signature 的甜品就系Tiramisu,一到夜晚一定要问下仲有冇,店员话有好多时好早就卖晒!听店员讲到咁,我点都要试下究竟有几特别😬!讲真尼款tiramisu 入面只得手指饼,酒味偏浓,个cream都几多但胜在够滑身,咖啡味可以再浓d,整体味道唔算好甜。 - 饮品 -⦁Dirty $45⦁Earl grey $37平时朝早晏昼就饮得多咖啡,今次拣左黎饮【夜啡☕️】,感觉特别!Café 既咖啡香浓,饮落口好顺滑。而杯伯爵茶茶味比一般既

- 主食 -

⦁脏脏提拉米苏 $78

- 饮品 -
⦁Dirty $45
⦁Earl grey $37
平时朝早晏昼就饮得多咖啡,今次拣左黎饮【夜啡☕️】,感觉特别!Café 既咖啡香浓,饮落口好顺滑。而杯伯爵茶茶味比一般既浓好多,好岩用黎消滞。

✨繁忙时间限时90分钟,另外设有最低消费!
剑鱼腩酱油渍牛油果他他
脏脏提拉米苏