2022-07-30
早排见到荃湾海滨花园果巴士总站对面开左间日式料理,今日终于我同朋友去左试。餐厅装修以日系为主,亦见到好多铁甲万能侠的Be@rbrick摆设,睇黎店主钟情日本动画同风格。 ⦁吉列虾蟹籽明太子乌冬⦁秘制黑松露薯条🍟⦁日本焦糖千层蛋糕🍰 整个套餐包括两款前菜,其中一款系带子裙边超爽口。味噌汤好有诚意,汤入面仲有蚬同鸣门卷。乌冬爽口弹牙,而酱汁好creamy,有少少明太子的辣味,份量都多。好彩仲有朋友仔帮手share食。 餐厅的黑松露酱唔似平时出面得果一堆黑猛猛的黑松露,调配到令客人易入口好多,如果唔够酱仲可以要求加酱。最后嗌多个甜品,千层蛋糕唔算好甜,配上焦糖酱,多一种层次。 整体黎讲,店主店员相当亲切,关心到每位客人的需要。可能位置都唔算好多,所以有d朋友黎到要等一阵。听店主讲2/8开始番外卖,到时可以唔洗到餐厅都可以食到。当然我都系钟意去餐厅食,享受埋佢地既亲切服务。加上价钱真心平民价,我谂我应该会经常帮衬。下次试下佢地果窝夫先🧇😋! ✨偷偷地话你听,店主同厨师仲要系五星酒店的大厨黎👨🏻🍳!
⦁吉列虾蟹籽明太子乌冬
⦁秘制黑松露薯条🍟
⦁日本焦糖千层蛋糕🍰
✨偷偷地话你听,店主同厨师仲要系五星酒店的大厨黎👨🏻🍳!