2021-11-07
韩阁系荃湾嚟讲颇受欢迎一间韩式餐厅平日中午、夜晚、周末每次经过都见几Full尤其Lunch唔少学生嚟食(学生优惠-$5)转左呢间铺位之后 座位多咗同阔落咗 坐得都舒服啲-下午茶嘅炸鸡特餐 有半份炸鸡、蟹肉田园沙律拼香草薯条、餐饮两杯!炸鸡我哋拣左甜酸味 即叫即炸 上枱时热辣辣外皮够脆鸡肉都嫩滑 酱汁甜甜酸酸几开胃不足系有啲🍗炸得唔熟!-套餐嘅蟹肉田园沙律 加咗柚子酱 可以减低炸鸡既油腻感!香草薯条都系即叫即炸 份量唔少-韩阁杂锦蛋卷 有蟹籽、泡菜、芝士三款材料好配合 如果蛋卷嘅蛋香味再浓啲会更好-芝士岩浆炒饭 因为见隔离枱个学生哥食好似几正咁 食完后觉得年轻真好🤣佢一个食哂 我哋两个食都觉得几济吓!芝士岩浆用咗四种芝士酱 所以芝士味点都会浓 而且有奶香味 够晒邪恶😆炒饭底系泡菜猪肉炒饭 猪肉系一片片猪腩片 泡菜香味都够-海鲜豆腐汤饭 配料俾得几多有虾、鱿鱼、蚬同青口 另外豆腐够滑!汤底味道唔错 饮落少少辣味 有得拣再辣啲更好!-系荃湾想食韩国菜嚟讲 呢度价钱唔贵同质素唔差会系优先选择!
平日中午、夜晚、周末每次经过都见几Full
尤其Lunch唔少学生嚟食(学生优惠-$5)
转左呢间铺位之后 座位多咗同阔落咗 坐得都舒服啲
炸鸡我哋拣左甜酸味 即叫即炸 上枱时热辣辣
外皮够脆鸡肉都嫩滑 酱汁甜甜酸酸几开胃
不足系有啲🍗炸得唔熟!
韩阁杂锦蛋卷 有蟹籽、泡菜、芝士
三款材料好配合 如果蛋卷嘅蛋香味再浓啲会更好
炒饭底系泡菜猪肉炒饭 猪肉系一片片猪腩片 泡菜香味都够
汤底味道唔错 饮落少少辣味 有得拣再辣啲更好!
系荃湾想食韩国菜嚟讲 呢度价钱唔贵同质素唔差会系优先选择!