2021-10-17
Pickabowl 🍚|荃湾 新革命 健康有营之选|😋今日做完gym念住揾d野食下,但其实附近又无乜啱食,做完gym想食翻少少多蛋白质,但又唔好太多碳水既野。行行下见到尼间pickabowl,好似几正甘,可以拣自己想食既野,更加重要既系,佢有椰菜花饭同糙米饭可以拣,仲有好多冷压果汁可以选择。🍜帆立贝焦糖火炙乌冬期间限定既野甘更系要试下佢啦。更何况食寿司我最中意就系炙烧系列,帆立贝仲要系低脂既优质蛋白质。味道比我想象中好,大大粒既帆立贝,表面经过炙烧,更加鲜味,仲有少少既焦糖风味。面头仲有经过炙烧既沙律酱,真系好好味。配菜方面,尼一碗就拣左和风系列。有青豆,豆腐,红萝卜同南瓜,酱汁都系偏向和风既味道。底层就拣左乌冬。乌冬好够弹牙。其实成晚食晒真系好够饱!做完运动食翻碗真系几唔错。😚😚🍥我地仲upgrade到套餐,入面有一碗味增汤,布丁同半熟蛋。味增汤味道好清新,布丁都好软滑,半熟蛋捞埋入乌冬入面食,好滑溜,更加满足🤩🐟DIY 三文鱼+ 松阪猪另外一款我地就拣左一个自选系列,拣左三文鱼同松阪猪,而,配料就拣左彩虹,底层就拣左一半系黄姜椰菜花,一餐半系糙米。我拣既三文鱼系辣辣地既口味,第一啖
|荃湾 新革命 健康有营之选|
🍜帆立贝焦糖火炙乌冬
🐟DIY 三文鱼+ 松阪猪
另外一款我地就拣左一个自选系列,拣左三文鱼同松阪猪,而,配料就拣左彩虹,底层就拣左一半系黄姜椰菜花,一餐半系糙米。我拣既三文鱼系辣辣地既口味,第一啖比想象中辣,但之后就觉得都ok, 三文鱼几新鲜,油脂感都好足。松阪猪都真系好好食,好juicy, 肉质都好嫩,烘烤得岩岩好。底层仲系黄姜椰菜花,可以大大减少左碳水化合物。😚
🍹cold pressed SUPER FOOD
使用左红菜头,苹果,羽衣甘蓝,蓝莓同柠檬 而制成,仲可以加奇亚籽添,够晒健康!
📍 Pickabowl (荃新天地) (荃湾)
荃湾杨屋道18号荃新天地2期地下G06号舖