📍 Baba’s Station🗓️ 22 August 2023平时经常都见到呢度有超多人排队,所以之前都系买外卖食,今日竟然唔洗排队,第一次坐低堂食,入面仲要冇其他客人。坐低后用QR Code落单,而职员都识啲广东话所以不用担心。由于好肚饿,所以都叫咗好多嘢食。🍴 印度特色薯仔饼 Aloo Tikka Chaat $68非常推荐!外脆内软嘅薯仔饼,个馅有少少辣,不过饼上面有少许甜甜地嘅酱汁,中和到个辣味。好好食!🍴 印式鱼炒饭 Fish Biryani $85网上好多人推荐,饭粒同我哋平时食开嘅有啲不同比较长同有咬口。不过都几辣,要慎重挑选。🍴 白咖喱鸡 Chicken Korma $88白咖喱系甜腰果底,我哋配咗白饭同一份油酥饼。呢款咖喱唔辣嘅,而且偏甜,我个人非常喜欢,不过如果只食呢一只咖哩会偏腻。🍴 青咖哩牛 Beef Saag $99青咖哩嘅base系波菜,都系唔辣嘅,我哋配咗两份油酥饼。波菜咖哩食落一啲都唔奇怪,我觉得几好食,而且啲牛肉肉味好浓,亦唔会太靭。🍴 原味甜乳酪 Sweet Lassi $28非常解辣嘅甜乳酪饮品,我哋叫咗两杯,非常满足。好可惜见到曾经咁多人排队嘅
📍 Baba’s Station
🗓️ 22 August 2023

印度特式薯仔饼
🍴 印式鱼炒饭 Fish Biryani $85
印式鲜炒饭

🍴 白咖喱鸡 Chicken Korma $88

🍴 青咖哩牛 Beef Saag $99

🍴 原味甜乳酪 Sweet Lassi $28
非常解辣嘅甜乳酪饮品,我哋叫咗两杯,非常满足。

好可惜见到曾经咁多人排队嘅Baba’s Station 冇晒人流,希望大家多多支持小店,如果唔系街上面就只会得返啲一式一样嘅舖头。
2023-08-21
印度特式薯仔饼