2022-08-31
梨泰院 (愉景新城) (荃湾)📇地址:荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城地下1019号舖🕐营业时间:星期一至日11:30 - 21:00💸人均消费:~$100/人(tea)👏🏻抵赞位:星期一至五午市同下午茶免加一,呢个gimmick都几好,我就系见到呢个promo先去食下午茶😂🍴Food QC:「烤五花肉饭 $76」烤五花肉几好食,但啲五花肉系薄切版,所以就算有十旧左右都唔系话食得好满足😂 个饭有啲细,女仔食就够嘅,男仔就一定唔够「牛肉石头锅饭 $78」正常发挥嘅石头锅饭,中规中矩,唔难食,但都无惊喜😗「原味炸鸡3件配芝士薯条 $52」食得出啲炸鸡系好食呀,啲肉仲好juicy,芝士薯条啲芝士粉系甜嘅,食落有啲特别🤣「餐饮:冻奶茶+$3 热咖啡」杯冻奶茶叫左少甜,但个味变左走甜,入口劲涩。热咖啡用咖啡机冲出黎,仲难饮过茶餐厅个啲,无expect啲野饮咁难饮🥲😯有待改善位:系食物方面可以再有所进步,其他都无乜要挑剔😼私心回应区:本身好想试下呢间韩国嘢,见佢都开左一段时间。有人赞到佢好好食,都有人唔觉佢真系咁高质。可能我今次试嘅野都唔系佢地最signature嘅野,下次有机会试下佢嘅太阳锅
📇地址:荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城地下1019号舖
🕐营业时间:星期一至日11:30 - 21:00
💸人均消费:~$100/人(tea)
👏🏻抵赞位:
🍴Food QC:
「烤五花肉饭 $76」
「牛肉石头锅饭 $78」
正常发挥嘅石头锅饭,中规中矩,唔难食,但都无惊喜😗
「原味炸鸡3件配芝士薯条 $52」
「餐饮:冻奶茶+$3 热咖啡」
😯有待改善位:
系食物方面可以再有所进步,其他都无乜要挑剔
😼私心回应区:
本身好想试下呢间韩国嘢,见佢都开左一段时间。有人赞到佢好好食,都有人唔觉佢真系咁高质。可能我今次试嘅野都唔系佢地最signature嘅野,下次有机会试下佢嘅太阳锅芝士炸鸡,应该先系佢地最有gimmick嘅食物😆