2023-05-16
荃湾🇭🇰足料蒸荷叶饭🍚炖汤小馆推介味道∶🌟🌟🌟🌟环境∶🌟🌟🌟抵食∶🌟🌟🌟🌟以前住附近嘅时候,夜晚唔想煮饭好多时都会嚟食呢间汤馆,不过每次嚟食开就系食佢个虾仁炒蛋(真系极好食)🥰😋今次咁耐无嚟一于试下新野,叫左个豉蒜白鳝蒸荷叶饭配菜饭底。一路嚟食开见到其他叫蒸荷叶饭嘅枱都知道超级大份,不过到真系上菜𠮶时,成个蒸笼放喺你面前都系觉得好shock🤣🤣好啦讲翻个味道先,唔知佢有无𪷽油,但系捞匀啲豉油之后成个饭都充满油香,仲有鱼🐟嘅鲜味🤤啖啖都极香又热辣辣,间唔中有菜粒可以中和翻滞嘅感觉,口感丰富鱼嘅份量都唔算小气,有成7块白鳝,性价比真系算好高,不过怕有骨嘅朋友就唔好试,因为白鳝本身好多幼骨Overall作为一个煮家菜我会比90分,食完真系好warm💕,有屋企饭嘅感觉,私心推介
味道∶🌟🌟🌟🌟
环境∶🌟🌟🌟