2021-12-13
讲起饮茶最近都好耐冇饮过茶啦 对上一次仲系去海天酒家 不过佢都出左好多新品 令一成不变嘅我地即刻有心试下!今次著重净系推荐下佢嘅新品 以前食开嘅都同大家介绍过就唔一一讲啦😛*中点周末💰30.8*大点周末💰35.8🥐抹茶芋蓉酥饼💰中点出面系好浓烈嘅抹茶绿 仲连埋好香口嘅白芝麻一齐煎!出面口感好脆 皮都好薄 咬开之后系软淋淋热辣辣嘅芋泥 双重口感很不错!🍠芝士拔丝红薯卷💰中点呢个好迟先来 扎眼睇会以为系炸鲜奶 但系其实好粗好大一条!咬开会系扎实嘅红薯泥配上稍咸嘅芝士 唔系最流心个种 会有小小固体嘅感觉 整体来讲味道未算出彩 唔太建议特别尝试🍞黑金流沙奶皇包💰大点虽然呢个系我饮茶必嗌 但系今次嘅包身特别大!咬落都系即刻爆浆 但系同以前唔同嘅系今次嘅包身比较冇咬面包嘅口感 而系多左粉状嘅黑芝麻口感 不过都算一种新奇口感 钟意黑芝麻嘅要试下喔😙🥞香煎御品蛋黄糕💰中点原本以为系几高级 原来系普普通通嘅煎蛋糕 口感都算扎实 蛋香味都ok 唔算特别推荐行列入面😛有时去饮茶除左食开个D 我都钟意试下新野 尤其本人嗜甜 特别钟意尝试唔同嘅甜品呢 唔知大家饮茶必嗌系乜嘢呢!📌 海天花园酒家 (荃湾)荃湾大河
*中点周末💰30.8
*大点周末💰35.8
🥐抹茶芋蓉酥饼
🍠芝士拔丝红薯卷
🍞黑金流沙奶皇包
💰大点
🥞香煎御品蛋黄糕
💰中点
📌 海天花园酒家 (荃湾)
荃湾大河道100号海之恋商场1楼1015-7号舖