👦🏻👧🏻去荃湾愉景新城行街,见到开咗间泰式火锅放题,泰式设计嘅环境光亮干净,坐卡位打边炉好舒服!有三个级别嘅套餐,我哋拣咗Set B套餐$238,会有一份鸡煲同任食五款肉类、泰式小食、火锅配料等等,同任饮几款泰式饮品等等。出面自助仲有火锅配料、炸物、泰式甜品任拎!🐤鸡煲嘅辣度自由选择,鸡件份量唔算多,上枱即刻食得,炒得香口入味,肉质够嫩滑唔错。🍲汤底有五款选择,呢度可以免费转做鸳鸯汤底,沙嗲汤底浓香带有花生香味,而泰式清汤底清清地感觉冇咁热气。🥩肉类有卡乐Beef、豚肉片、酒嫩鸡件、牛胸爽同牛板腱。👦🏻👧🏻钟意肉味香浓嘅牛板腱同滑溜溜有酒香味嘅鸡件😍!🍗小食有串烧牛/鸡/猪、薄饼、猪颈肉、泰式猪手、炸墨鱼丸、炸鱼饼、炸贡丸等等。烧猪颈肉质地爽口又腍滑,油香可口。三款串烧肉质都滑嫩唔鞋口,配上香浓嘅沙嗲酱汁唔错。🥬火锅除咗有出面嘅自助区蔬菜类,仲可以order乌冬、白菜饺、韭菜饺、墨鱼滑、虾滑等等嘅配料。🧋饮品方面有梳打饮品、绿茶饮品、港式饮品同泰式饮品,食泰式火锅梗系要饮泰式饮品啦!泰式奶茶同椰岛雪香真系好抵饮,平时出面饮都系3x-4x一杯,我地每人饮咗两杯🤭。泰式奶茶味又香又浓,椰岛

🧋饮品方面有梳打饮品、绿茶饮品、港式饮品同泰式饮品,食泰式火锅梗系要饮泰式饮品啦!泰式奶茶同椰岛雪香真系好抵饮,平时出面饮都系3x-4x一杯,我地每人饮咗两杯🤭。泰式奶茶味又香又浓,椰岛雪香清新香甜又解渴。

📍 泰·初夏 (荃湾)
荃湾青山公路 - 荃湾段398号愉景新城2楼2030号舖
2024-09-19