2025-01-07
懒洋洋嘅假日嚟咗呢间Cafe歇一歇,小店格局非常温馨,呢日叫咗几款佢哋嘅招牌菜试吓🤤全日早餐系个劲丰富又色彩缤纷嘅All Day Breakfast🥰 有香草猪肉肠、烟三文鱼、烟肉、大啡菇、香滑炒蛋、脆炸薯角、竹炭多士同埋黑醋沙律🥗 特别钟意佢嘅炒蛋,真系好滑,另外大啡菇整得好juicy🍄🟫芝士和牛煎蛋竹炭汉堡配薯角竹炭汉堡份量都几大,入面有好厚身嘅和牛汉堡扒,切落去劲多肉汁🐮 仲有芝士、太阳蛋、番茄同埋生菜,配搭好清新🍔 侧边仲有脆薯角,比起薯条更有口感👍🏻 可以配黑松露沙律酱同埋茄汁,个人比较钟意薯角点黑松露沙律酱🤪极邪恶!法式西多士呢度嘅西多士用上Sourdough,同坊间嘅西多唔同,餐厅冇将多士油炸🍞 相反只系沾上蛋液、糖、牛油同埋灵魂嘅肉桂粉,轻轻煎香,令个感觉冇咁油腻。另外有啲新鲜水果作伴碟,再点埋云尼拿雪糕、枫糖浆同埋朱古力酱,真系一流🍦伯爵茶巴斯克芝士蛋糕餐厅有多款自家制蛋糕,款款望落都几吸引,今次试咗earl grey嘅巴斯克芝士蛋糕🍰 入口creamy,底下仲有啲烟烟韧韧嘅Mochi,口感增加咗唔少。饮品♦️Caffe MochaMocha唔算太甜,朱古力味道香浓,
全日早餐
芝士和牛煎蛋竹炭汉堡配薯角
极邪恶!法式西多士
伯爵茶巴斯克芝士蛋糕
饮品
♦️Caffe Mocha
Mocha唔算太甜,朱古力味道香浓,令人好想一啖接一啖咁饮🍫
♦️ Americano
美式咖啡更能饮得清楚咖啡豆嘅味道,呢杯after taste冇乜酸味😗
呢次食嘅都好啱我同我友人嘅口味,尤其钟意面包类同蛋糕类,喺度放空一下都几开心😃