2023-03-13
荃湾日系落地大玻璃cafe旅行完之后约咗Tiffany系cafe交收手信🤣食物都不错,重点系坐得舒服咸蛋黄忌廉汁意粉配炸软壳蟹:忌廉味唔算好出,但系咸蛋黄同红青椒味就突出,微辣,软壳蟹炸得香脆墨西哥辣肉酱薯仔焗蛋荷兰松饼:香港系非常少有cafe出Dutch baby(大概就系由美国人改良过既pancake),味道亦都非常独特,有蛋香,辣肉酱唔算太辣,加上有鹰嘴豆,几有风味Dirty Tiramisu:见到好多人嗌Tiramisu,卖相好靓,我钟意上面𠮶层可可粉,而且食落有唔同嘅层次,cream cheese 同海绵蛋糕交错,味道平衡不错,不过呢款Tiramisu系冇乜酒味Latte:分别可以拣extra hot同hot,拣左hot,温度比暖再热少少,亦可感受到nutty既咖啡味,份量算大杯Remark:只要消费满指定金额,cafe就会送咖啡豆耳仔嘅兔仔利是封一set