HIKARI

2024-12-21 873 浏览
位于大坝街 (即荃湾广场对出的街道)有一间叫做Hikari 嘅Cafe,非常适合大家倾偈Hea一个下昼Hikari 日文意思系解日光,cafe 完全同呢个名吻合,光线照住饮杯野冇得顶好舒服,如果夜晚来嘅朋友可以试吓佢哋嘅芝士火锅佢嘅lunch set设计几适合一个轻松吓,食完个主菜饮完杯咖啡,坐多阵又可以加个甜品今日我就试晒先嚟饮品,柠檬蜜糖黑咖啡,酸酸甜甜几醒神,自己加落去打卡一流就算非咖啡嘅饮品一样出色,芒果茉莉绿茶,好fresh轻食来个烟三文鱼迷你水牛芝士酸种多士,酸种多士唔系太多Cafe有,健康啲,配上烟三文鱼几夹㖞如果钟意饱肚少少嘅朋友都冇问题,嗌咗香煎北海道凡立贝黑松露义大利饭,帆立贝弹牙,配上黑松露个饭好香今日我系两个人嚟嘅,倾咗一个钟头再嗌埋佢个甜品黑白窝夫,一个完美嘅下午,下次夜晚会再嚟试佢嘅芝士火锅

就算非咖啡嘅饮品一样出色,芒果茉莉绿茶,好fresh