2024-07-29
📍东京街最近网上见到有人话荃湾Citywalk2期商场地下开咗好多新餐厅,原来系取代咗先施百货个位😮去到见到𠮶度有齐中西日餐厅,选择非常多💓不过每间餐厅嘅面积较细,入面嘅座位唔多,所以可能等位需时长🥹今次就嚟试吓呢间主打食鱼生嘅~🔥炙烧左口鱼丼 $128好难得见到有左口鱼丼,梗系要嗌个嚟食la😍经火炙嘅左口鱼油份咇晒出嚟,入口即溶,鱼油甘香浓郁,成个口都充满油香,真心劲正🤤💕而且有成10块咁多㗎!!!😱除咗左口鱼,仲有吞拿鱼蓉同三文鱼籽,份量尚多,配饭食一流呀~呢个嘅性价比极高,绝对值得一试🫶🏻🐟三文鱼带子甜虾丼 $88(+$10可转鱼腩)今次加咗$10转三文鱼腩,鱼腩又厚又大件,食落超级肥美😋共有三件,值得加钱转🙆🏻♀️带子尚算厚,同甜虾一样都系正正常常,不过𣎴失👌🏻⚠️餐厅设有自助区,可自取沙律🥗水果🍊同玄米茶🍵真系好抵食😚✨整体嚟讲,食物质素唔错,而且份量尚多,价钱又亲民,性价比极高🤩仲要有埋自助区,食完鱼生觉得好腻,就可以食几嚿橙或沙律解腻,非常贴心🥰评分(最高为5粒⭐️,✨为0.5)❣️味道:⭐️⭐️⭐️✨❣️环境:⭐️⭐️✨❣️服务:⭐️⭐️⭐️❣️卖相:⭐️⭐️⭐️❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️✨📍荃湾荃新天地2期地
🔥炙烧左口鱼丼 $128
🐟三文鱼带子甜虾丼 $88(+$10可转鱼腩)
评分(最高为5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️✨
❣️环境:⭐️⭐️✨